Айдън с многото дрога се върнал от чужбина за празниците

Айдън с многото дрога се върнал от чужбина за празниците
08.01.2021 Коментарите са изключени за Айдън с многото дрога се върнал от чужбина за празниците Валентина Грудева

Кърджалиецът, задържан с голямо количество дрога, се е върнал за празниците от чужбина. Айдън М. живеел зад граница и това била също една от причините съдът да го остави зад решетки. „Съдът изпитва съмнение, че въпреки наложената ограничителна мярка за напускане на страната, за обвиняемия съществува възможност да напусне по нелегален начин страната, тъй като преобладаващо живее в чужбина“, стана ясно на заседанието в Пловдив.

Както вече писахме, Апелативният съд потвърди определението на Окръжния в Кърджали, с което бе взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжа.

Обвиняемият е задържан на 25 декември в Кърджали след полицейска проверка, при която у него и в дома му са открити 280 грама марихуана, 50 грама амфетамин и 10 грама метаамфетамин. Общото тегло на иззетите наркотици е над 340 грама. На А. М. е повдигнато обвинение за незаконно придобиване и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Пловдивският апелативен съд прецени, че от събраните до момента доказателства, значителното количество разнообразни наркотични вещества, разпити на свидетели и признанието на обвиняемия, че е зависим от наркотици, e налице обосновано подозрение, че той е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

На снимката: Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста

Източник: 24rodopi.com