ГДБОП сгащи банда от 6 наркодилъри в София

ГДБОП сгащи банда от 6 наркодилъри в София
12.05.2023 No Comments Валентина Грудева

ГДБОП разби организирана престъпна група, разпространявала наркотици в София. Акцията е проведена на 10 май, когато са задържани шестима души, съпричастни към дейността в различна степен.

Полицейската операция е извършена след предварително и прецизно разследване, а началото се дава вчера, когато са хванати двама мъже в момент на покупко-продажба. Установени са 34-годишен криминално проявен и негов клиент на 42 години, от когото са иззети около 1 грам марихуана и близко 5 грама амфетамин.

Последвало е претърсване на стопанисвани от дилъра жилища, където са открити около 9.5 кг марихуана, 100 гр. кокаин, 1000 таблетки екстази, 1.5 кг амфетамин, електронна везна, мобилни телефони и нападателна бойна граната.

В рамките на деня са арестувани още четирима известни на полицията мъже на възраст между 25 и 28 години. Установено е, че те, макар и в различна степен, са съпричастни към дейността на престъпната група.

Предстои доклад на материалите пред наблюдаващия прокурор от СГП. Действията по доказване и документиране на престъпната дейност на участниците продължават.

Автор: news.bg

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *