Задържаха 91,5 кг марихуана при проверка в района на ГКПП Кулата

Задържаха 91,5 кг марихуана при проверка в района на ГКПП Кулата
31.10.2023 No Comments Валентина Грудева

91,5 кг марихуана задържаха митнически служители при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Кулата.

На 27 октомври, митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“, спират за проверка влизащ в страната през ГКПП Кулата товарен автомобил с българска регистрация.

Извършено е сканиране на превозното средство и товара, при което е набелязана зона с подозрителна плътност в дъното на ремаркето. При извършената щателна митническа проверка митническите служители установяват във фабрични кухини в пода на ремаркето 81 пакета с общо 91.5 кг суха тревиста маса, която при полеви наркотест реагира на марихуана, съобщават от Агенция Митници.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София под надзора на Окръжна прокуратура – Благоевград. В хода на разследването е установено, че влекачът и полуремаркето са собственост на търговско дружество със седалище в София.

Днес, 30.10.2023 г., по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.М. (на 59 години), привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

ТРУД news

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *