Операция: Двама водачи надрусани с кокаин, закопчан дилър с 350 грама различна дрога!

Операция: Двама водачи надрусани с кокаин, закопчан дилър с 350 грама различна дрога!
29.12.2020 Коментарите са изключени за Операция: Двама водачи надрусани с кокаин, закопчан дилър с 350 грама различна дрога! Валентина Грудева

Притежател на над 350 грама наркотици и водачи, управлявали след употреба на дрога, са били установени в специализирана операция на територията на РУ-Кърджали за противодействие на престъпността, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 25 декември в областния град бил проверен 30-годишен, у когото полицейски служители открили суха листна маса и бяла бучка. При извършени тестове веществата реагирали на марихуана и амфетамин. При претърсване в жилище, обитавано от мъжа, били намерени още 280 грама марихуана, 55 грама амфетамин и 14 грама метаамфетамин. Общото тегло на иззетите наркотици е над 350 грама. Трите вида дрога са на съхранение в полицейското управление, а притежателят е бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от Наказателния кодекс за незаконно придобиване и държане на наркотични вещества с цел разпространение.  В хода на същата операция около 19 часа на 24 декември в района на село Черноочене били проверени двама водачи на 20 г. и 25 г. Тестовете за наркотични вещества отчели положителен резултат за употреба на кокаин. Водачите отказали проби за химически анализ, били са задържани за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Образувани са бързи производства по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

За управление на автомобил след употреба на алкохол в РУ-Кърджали бил задържан 46-годишен. Водачът бил проверен на 24 декември около 12,30 часа и техническото средство отчело 1,90 промила. Отказана е била кръвна проба за анализ. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Източник: 24rodopi.com