Тийнове „праскат“ амфети с… бебешко разхлабително?!

Тийнове „праскат“ амфети с… бебешко разхлабително?!
13.01.2021 No Comments Валентина Грудева

Тийнейджъри в Родопите вкарват в носовете си бебешко разхлабително и ситно стрити стъкла, но забъркани с амфетамин. Дрогата пък основно се купува от дилъри в Пловдив, които я продават на далеч по-ниска цена отколкото в областните градове Кърджали и Смолян.

Това разкриха за 24rodopi.com отлично запознати. Разследване на екипа ни установи, че грам амфетамин се търгува на улицата по 20 лева в Родопите. За пет грама в Пловдив обаче, дилъри вземат по 60 лева, или с 40 по-малко, ако наркотикът бе разпространен на улицата в Кърджали или Смолян.

„Суровината е далеч по-добра, но се смесва от „готвачи“. Целта е да се получи по-голямо количество. Смесва се с бебешко разхлабително, както и нурофен. Създава ефекта на забързания метаболизъм на организма. Слага се дори стрито на прах стъкло. За да дразни лигавицата на стомаха. Страничните ефекти от амфетамин“, разкриха източниците ни.

Този тип синтетична дрога е психоактивно вещество, което стимулира централната нервна система. Амфетаминът създава усещане за бодрост, сила и лекота, дори и при хора в състояние на силно физическо изтощение. Възникналото чувство за бодрост обаче води до буйно, понякога и агресивно поведение. Често възникват последващи отравяния с други психоактивни вещества, защото амфетамините потискат типичните усещания, свързани с техния прием. Така пострадалият не може да прецени какви количества поема.

Източник: 24rodopi.com

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *