В Япония докато шофират учебни коли – бъдещите шофьори консумират алкохол, причината е много добра!

В Япония докато шофират учебни коли – бъдещите шофьори консумират алкохол, причината е много добра!
19.09.2023 1 Comment Валентина Грудева

 Япония се провежда необичаен експеримент, при който участниците в шофьорски курсове се насърчават да консумират алкохол преди да седнат зад волана. Целта на този експеримент е да се докаже, че дори малки количества алкохол могат да доведат до намалена концентрация и понижено внимание по време на шофиране, а по-големите дози са изключително опасни и увеличават риска от инциденти.

Резултатите от един от тези уроци бяха записани на видео. В рамките на този експеримент, курсистът консумира алкохолни напитки по време на хранене, като нивото на алкохол в кръвта му достига 1.84 ppm, което съответства на средна степен на интоксикация (от 1.51 до 2.5 ppm). Важно е да се подчертае, че експериментът се проведе в контролирана среда, при ниски скорости и с присъствието на инструктор и със съгласието и на двете страни.

Резултатът беше предвидим: младият курсист се справи, но и изпита затруднение при управлението на автомобила и следването на инструкциите на инструктора. Той сбърка повечето конуси, не се справи с завоите и, очевидно, не беше в състояние да управлява автомобила с пълно внимание, пишат от факти.бг.

Преди време българска марка бира проведе кампания промотирайки своя бира с 0 процента алкохол. По време на кампанията се даваше възможност на участниците да погледнат през специално изработени очила, за да видят какъв е ефектът след консумация на определено количество бира и как не е възможно да бъдат направени адекватни преценки.

НЕ сядайте зад волана след употребата на алкохол – нека взаимно се пазим на пътя!

7KEFA.COM
Leave Comment
 1. 1

  https://podusia.top

  Wow, fantastic weblog structure! How long have you ever been running a blog for?
  you made blogging look easy. The entire look of your website is excellent, as
  neatly as the content! You can see similar here sklep

  Отговор

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *